Maj-konference 2012

Maj-konference 2012

 

 • Brugstedet.dk v/ Niels Bo Wille-Jørgensen, Grontmij
  Hvordan kan vi blive inspireret af hinandens GIS-løsninger? Hvis jeg giver noget, får jeg så noget?
  Hvad kan brugstedet.dk bruges til? Konkrete og aktuelle eksempler på hvordan geografisk information skaber værdi for virksomheder, privatpersoner og offentlige myndigheder.
   
 • Er crowdsourcing kommet for at blive? v/ Janus Sandsgaard, Økonomi og indenrigsministeriet
  Hvordan kan den offentlige sektor, ”communities” og private virksomheder skabe nye løsninger sammen? Hvad kan den offentlige sektor lære af Wikipedia? Hvorfor er ”community”, samfund og det offentlige ikke det samme?
   
 • FKG-udbuddene set indefra v/ Per Boesen, Høje Tåstrup Kommune og Carsten Andersen, Halsnæs Kommune
  Hvordan har en deltagerkommune oplevet det fælles udbudsprojekt? Hvilke fordele er der ved at gennemføre udbud i fællesskab? Hvilke udfordringer har været de største undervejs? Hvordan er deltagerkommunernes forventninger til det, der bliver leveret? Hvilke gode råd har deltagerkommunerne til de andre kommuner - både dem der ønsker at gå i gang med det samme og dem, der hellere vil vente lidt?
   
 • Fælleskommunal datamodel v/ Inge Flensted, (KL)
  Den første runde med road-show i regionerne og deres styregrupper er gennemført og hvad så nu? Hvilke konkrete opgaver skal kommunerne løse for fællesskabet - og for sig selv? Kan alle gå i gang med det samme, eller hvem bestemmer rækkefølgen?
   
 • Geodata ud over rampen v/ Lars Dalgaard, (Ballerup kommune)
  Bred anvendelse af geodata kræver metadata – metadata på mange niveauer, til forskellige målgrupper og dem vi ikke kender (endnu). Hvordan skaffer vi dem? Hvorfor er det nødvendigt at også geodata skal have en varedeklaration?
   
 • GIS på tværs af kommuner og organisationer v/ Brian Hansen Damsgaard, Faaborg Midtfyn kommune
  Er der overhovedet store rationaler ved at lægge flere kommuners GIS-funktioner sammen? Kan kommunerne/organisationen klare sig uden en lokal GIS-medarbejder? Hvordan kommer vi fra drift til udvikling, kan en "Fælles GIS-funktion" gøre en forskel?
   
 • Klimarejseholdet kommer og hjælper v/ Mai Haskell Andersen
  Hvad består en god klimaplan af? Hvilke bindinger skal kommunerne være særligt opmærksomme på? Hvilke valgmuligheder kan kommunerne arbejde med? Hvilke geografiske informationer forventes en klimaplan at indeholde? Hvordan støtter kommunernes GIS folk klimafolket og kommuneplanlæggerne?
   
 • Klimastrategi og -tilpasning i Hørsholm Kommune
   
 • Nyt fra KMS