Dataforsyningen – ny samlet indgang til data

Dataforsyningen forside

I 2020 sker der en række ændringer i SDFE’s datadistribution, i den forbindelse samles de frontend adgange, som du i dag kender som kortforsyningen.dk og download.kortforsyningen.dk, i én enkel og intuitiv indgang til data og informationer.

I juni lancerede vi Dataforsyningen, her kan du hente forskellige webservices på en ny og anderledes måde, end du er vant til på Kortforsyningen. Der er adgang til udvalgte webservices: Natur- og friluftskortet, Forårsbilleder, Sagsbehandlingskortet samt en række webservice fra den hydrologiske højdemodel samt bygninger og transportnetværk der er en del af de harmoniserede geodata, der kan bruges sømløst på tværs af EU (INSPIRE). I løbet af efteråret åbnes for yderligere webservices og med udgangen af året gives adgang til download af data. 

Vi vil løbende tilføje data, funktionalitet, informationer og muligheder til Dataforsyningen. Få overblik og følg med i delleverancerne under menuen Tidsplan. Dataforsyningen vil med udgangen af 2020 afløse kortforsyningen.dk og download.kortforsyningen.dk.

Hvorfor ikke det hele på en gang?

En vigtig del af udviklingen af Dataforsyningen er at få input fra brugerne, så vi udvikler den rigtige løsning. Derfor afholder vi løbende brugertest, som skal godkendes, før en delleverance kan lanceres. Vi har heldigvis over 17.000 brugere på Kortforsyningen, der allerede har sagt ja til at deltage i brugertest.

Find ud af hvordan du kan være med under menuen Brugertest.

Hvad er Dataforsyningen?

Dataforsyningen er en fleksibel måde at tilgå data og viden om data på. Dataforsyningen tilbyder let adgang til at fremfinde, få information om og anvende data og løsninger på tværs af et stort dataudbud.

  • Webservices og API´er
  • Fil-download
  • Visning på kort
  • Webapplikationer
  • Produktbeskrivelser
  • Cases
  • Vejledninger
  • Dokumentation
  • Support

Hvad betyder det for dig?

Er du i tvivl om hvad ændringerne betyder for dig, så kan du finde hjælp under menuen Hvor skal du hente data?

Har du afklarende spørgsmål, som du ikke har fundet svar på? Så kan du prøve vores FAQ. Her har du også mulighed for oprette dit spørgsmål. Har du har idéer eller forslag til, hvad vi skal have fokus på i udviklingen af Dataforsyningen, så er du også velkommen til at oprette dem her.