Dataforsyningen – ny samlet indgang til data

Dataforsyningen forside

I 2020 sker der en række ændringer i SDFE’s datadistribution, i den forbindelse samles de frontend adgange, som du i dag kender som kortforsyningen.dk og download.kortforsyningen.dk, i én enkel og intuitiv indgang til data og informationer.

I juni lancerede vi Dataforsyningen, her kan du hente forskellige webservices på en ny og anderledes måde, end du er vant til på Kortforsyningen. Der er adgang til udvalgte webservices: Natur- og friluftskortet, Forårsbilleder, Sagsbehandlingskortet samt en række webservice fra den hydrologiske højdemodel samt bygninger og transportnetværk der er en del af de harmoniserede geodata, der kan bruges sømløst på tværs af EU (INSPIRE). Når den eksisterende brugerstyring i løbet af efteråret er implementeret på Dataforsyningen vil vi åbne for yderligere webservices.

Vi vil løbende tilføje data, funktionalitet, informationer og muligheder til Dataforsyningen. Få overblik og følg med i delleverancerne under menuen Tidsplan. Dataforsyningen afløser kortforsyningen.dk og download.kortforsyningen.dk. De to indgange fortsætter uændret i hele 2020, så brugerne får mulighed for at tilpasse deres løsninger til den nye måde at hente data på. Vi informerer løbende via Kortforsyningens hjemmeside og nyhedsbrev om hvordan du skal forholde dig ift. de specifikke webservices og download. I 2021 påbegynder en nedlukning af adgangen til SDFE’s produkter via Kortforsyningen.dk og download.kortforsyningen.dk

Hvorfor ikke det hele på en gang?

En vigtig del af udviklingen af Dataforsyningen er at få input fra brugerne, så vi udvikler den rigtige løsning. Derfor afholder vi løbende brugertest, som skal godkendes, før en delleverance kan lanceres. Vi har heldigvis over 17.000 brugere på Kortforsyningen, der allerede har sagt ja til at deltage i brugertest.

Find ud af hvordan du kan være med under menuen Brugertest.

Hvad er Dataforsyningen?

Dataforsyningen er en fleksibel måde at tilgå data og viden om data på. Dataforsyningen tilbyder let adgang til at fremfinde, få information om og anvende data og løsninger på tværs af et stort dataudbud.

  • Webservices og API´er
  • Fil-download
  • Visning på kort
  • Webapplikationer
  • Produktbeskrivelser
  • Cases
  • Vejledninger
  • Dokumentation
  • Support

Hvad betyder det for dig?

Er du i tvivl om hvad ændringerne betyder for dig, så kan du finde hjælp under menuen Hvor skal du hente data?

I mapningsoversigten finder du en oversigt med mapning af de enkelte webservices og hvor og hvordan du fremover kan tilgå disse.

Har du afklarende spørgsmål, som du ikke har fundet svar på? Så kan du prøve vores FAQ. Har du har spørgsmål, idéer eller forslag til, hvad vi skal have fokus på i udviklingen af Dataforsyningen, så er du velkommen til at kontakte vores support.