Søg i Kortviseren

SDFE Kortviser opdateres med nye funktioner.

Vi har netop opdateret søgefunktionen i Kortviseren, derudover omtaler vi i denne nyhed de nyere funktioner ”Create GeoPDF” og ”Sammenlign kort”. De forskellige funktioner i SDFE Kortviser er beskrevet i vejledningen, som åbnes ved klik på det røde spørgsmålstegn i Kortviseren.

illustration til artikel, visende søgning i SDFE kortviser

 

Søgefunktionen (søgefeltet)

Kortviseren er opdateret med en ny søgefunktion, hvor der vises flere søgeresultater end tidligere – nu op til 100 resultater.

Søgningerne er grupperet i temaerne: Adresser, stednavne, kommuner, matrikelnumre og de administrative inddelinger. Det er muligt at søge både i enkelttemaer og på tværs af temaer.

I søgefunktionen er der også genveje til funktionerne ”Hvad gælder for” og ”Print”.

 

 

GeoPDF

I funktionen ”Udskriv”, har det længe været muligt at udskrive pdf-filer og eksportere billedet. I år er muligheden ”Create GeoPDF” tilføjet, og dermed kan der dannes en større lagopdelt GeoPDF-fil.

 

illustration visende funktionen sammenligning af kort i kortviserenSammenlign kort

I den tidligere Kortviser ”Find et sted” som flere kendte, hed funktionen ”Før og nu”, hvor man kunne sammenligne aktuelle og historiske kort for at se udviklingen. Vi har fået flere henvendelser med spørgsmål til, om det også er muligt at sammenligne kort i SDFE Kortviser. Det er det, men funktionskaldet er anderledes end i ”Find et sted”.

I temavælgeren tændes for de 2 kort, som skal sammenlignes, og klik derefter på ”Swiperknappen” for det øverste kort.

 

 

 

 

 

________________

15 november 2017